Mboyo vertelt straffe verhalen over zijn ex-voorzitter: "Dat was nogal een kerel"

Mboyo vertelt straffe verhalen over zijn ex-voorzitter: "Dat was nogal een kerel"

In juli keerde Ilombé Mboyo terug naar België. Hij vertrok in 2015 naar het Zwitserse Sion. Maar daar maakte hij zaken mee die hij nooit eerder zag. De excentrieke voorzitter Christian Constantin is een figuur die hij nooit meer zal vergeten.

FC Sion is een laagvlieger in de Zwitserse competitie. "Dat was niet zo toen ik er arriveerde, destijds speelde het Europees. Maar de laatste twee jaar is voorzitter Christian Constantin verantwoordelijk voor die situatie. Dat is nogal een kerel!", lacht hij in S/V Magazine.

"Qua budget zou Sion de derde club van het land moeten zijn. Maar het probleem is dat de voorzitter alles op eigen houtje wil beslissen. Van de ploegopstelling tot de keuze van de kinesisten. Dat was echt du jamais vu! Daar is Abbas Bayat niks tegen."

Op een dag kwam hij Mboyo opzoeken. "Hij beslist alles, over de afzondering, over de maaltijden... Op een dag kwam hij me vertellen dat hij over mij gedroomd had, dat ik als nummer 10 moest spelen zoals Johan Cruijff. Ik dacht dat hij een grap maakte. Maar ik werd effectief de nummer 10. Hij is voortdurend aanwezig. Hij was het die besloot om ons in januari op een militaire stage te sturen. Drie dagen leefden we als para’s."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties