Dennis Praet na vier jaar opnieuw Rode Duivel: "Het was moeilijk om er weer bij te geraken"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Tubeke
| 3 reacties
Dennis Praet na vier jaar opnieuw Rode Duivel: "Het was moeilijk om er weer bij te geraken"
Foto: © photonews

Na vier jaar is Dennis Praet opnieuw Rode Duivel. De Leuvenaar debuteerde in 2014 onder Marc Wilmots. Nu krijgt hij de kans om zich voor het eerst te tonen aan Roberto Martinez.

"Vier jaar is een hele poos geleden", mijmerde Praet dinsdag op zijn persbabbel. "Maar het voelt heel goed om terug te zijn. Vorig jaar had ik al een paar keer het gevoel dat ik kans maakte op een selectie, want zowel op clubniveau als op persoonlijk vlak ging het goed."

Voor de mundial kwam de 24-jarige middenvelder niet meer in aanmerking. "Al vrij vroeg wist ik dat de kans klein was dat ik erbij zou zijn. Ik ben vooral fier op de prestatie van de Belgen. Ik was de eerste supporter."

"Het is algemeen geweten dat de Premier League meer in de picture staat, maar de Spaanse of Italiaanse competitie moet niet onderdoen voor de Engelse."

Martinez volgt de Premier League en de Jupiler Pro League op de voet. Was het voor Praet een nadeel dat hij bij Sampdoria, een Italiaanse subtopper, speelt?

"Het is algemeen geweten dat de Premier League meer in de picture staat. Maar de Spaanse of Italiaanse competitie moet niet onderdoen voor de Engelse. Er zijn veel goeie Belgische spelers, dus is het gewoon moeilijk om bij de groep te geraken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties