AA Gent-top geeft meer uitleg over grootschalig onderzoek: "Het zal wel niet zonder gegronde reden zijn"
Sander De Graeve
Sander De Graeve en Redactie vanuit Gent
| 8 reacties

Ivan De Witte en bestuurslid Patrick Devers reageerden op de inval van het parket

AA Gent-top geeft meer uitleg over grootschalig onderzoek: "Het zal wel niet zonder gegronde reden zijn"
Foto: © photonews

Wat een blijde intrede had moeten worden bij AA Gent werd uiteraard ook overschaduwd door het fraudeonderzoek dat deze woensdag alles overstemt. Ivan De Witte, voorzitter van de Buffalo's, reageerde: "Ik moet voorzichtig zijn met mijn opinie."

Ook bij Gent waren er huiszoekingen. "Ik was heel verrast door de grootschaligheid van die actie. En ook de diepgaandheid. Het doet me denken dat het parket zoiets niet doet zonder gegronde redenen. Ik moet voorzichtig zijn met een opinie te geven", zei hij. "Dit is langs de ene kant niet goed voor het Belgisch voetbal, maar aan de andere kant uiteraard wel. Ik heb alle vertrouwen in het parket."

Ze wilden eerst het computersysteem in beslag nemen

Ook bestuurslid Patrick Devers, zelf advocaat, reageerde kort. "Op dit ogenblik heb ik heel weinig te zeggen. Een team van de federale recherche is binnengekomen en heeft twee medewerkers gezien, de financieel directeur en de jurist."

"Er zijn antwoorden gegeven. De samenwerking was goed. Eerst was men zinnens om het computersysteem in beslag te nemen, maar op basis van de antwoorden waren ze tevreden met kopieën van de stukken die ze wilden."

Deze dag zal herinnerd worden door twee dingen

De huiszoeking was nogal ongelukkig op het moment dat Jess Thorup zijn contract tekende bij AA Gent. "Ik heb geen commentaar op wat er gebeurde deze ochtend in België. Deze dag zal herinnerd worden, misschien door twee dingen, mijn aankomst en wat er net gebeurde."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties