Berge reageert op alle belangstelling die op hem afkomt: "Ik wil belangrijk zijn"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 7 reacties

Sander Berge gaat Genk niet voor eender welke club verlaten

Berge reageert op alle belangstelling die op hem afkomt: "Ik wil belangrijk zijn"
Foto: © photonews

Sander Berge is zowat de meest gegeerde voetballer die in België rondloopt. Niet abnormaal ook: groot, technisch sterk, jong en met een fantastische mentaliteit. Toch wou de Noor Genk nog niet verlaten. "Het is een teken dat ik op de goeie weg ben", zegt hij bescheiden.

Dimitri De Condé moest zich nochtans dubbel plooien om alle interesse af te slaan. De technisch directeur had een Belgische recordsom voor zijn middenvelder kunnen krijgen. "Mijn voordeel is mijn entourage en waar ik vandaan kom. Ik vond die interesse meer een blijk van waardering, een bevestiging dat ik op de goeie weg ben", klinkt het bij Berge in S/V Magazine

"Verder was ik daar niet mee bezig. Wat ook hielp, was dat we meteen goed startten in de competitie en in de Europa League, steeds beter gingen voetballen en ik tot mijn tevredenheid vaststelde dat ook de andere elders gegeerde talenten bleven. Als je prijzen wil winnen, heb je een team nodig dat een paar jaar samen blijft."

Eender waar

Topinstelling! En het zal hem ongetwijfeld nog ver brengen. Maar naar waar? "Dat is een goeie vraag. Ik vraag me dat zelf ook voortdurend af. IUiteindelijk wil je ergens naartoe waar je belangrijk kan zijn. De volgende stap moet er dus één zijn naar een club waar ik met mijn kwaliteiten iets kan aanvatten. Ik wil niet naar een bepaald land, het mag om het even welke competitie zijn."

Meer nieuws

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties