UPDATE: twee mensen vrijgelaten in 'Operatie Propere Handen', zes anderen blijven voorlopig in de cel

UPDATE: twee mensen vrijgelaten in 'Operatie Propere Handen', zes anderen blijven voorlopig in de cel
Foto: © photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Vandaag zet de Antwerpse kamer van inbeschuldigingsstelling haar zitting, die vorige vrijdag gestaakt werd, voort. De zeven beschuldigden die nog in de gevangenis zitten krijgen vandaag te horen of ze vrijgelaten kunnen worden met enkelband. Enkel Dejan Veljkovic blijft al zeker vast zitten.

UPDATE: Oliver Somers is vrijgelaten onder voorwaarden, terwijl de vriendin van makelaar Veljkovic vrij is gekomen met een enkelband.

Voetbalmakelaars Mogi Bayat, Dejan Veljkovic, Karim Mejjati en Dragan Siljanoski blijven nog zeker een maand in de cel, net als Laurent Denis en Thierry Steemans. 

Volgens HLN maakten KV Mechelen-hoofdaandeelhouder Olivier Somers en de vriendin van Veljkovic, Marija Bogojevska, de meeste kans om onder elektronisch toezicht geplaatst te worden. Het federaal parket liet vorige week al weten dat zij naar huis mochten.

Siljanoski en Mejjati, twee verdachte makelaars, zouden ook naar huis gemogen hebben, maar daar ging het federaal parket tegen in beroep. Of de mensen die onder elektronisch toezicht geplaatst worden ook effectief vanavond naar huis kunnen, is een andere vraag.

Allerheiligen

"Enkelbanden uitreiken gebeurt door het Vlaams Centrum Elektronisch Toezicht (VCET). Zij moeten een mobiel team vrijmaken om eerst in de cel de enkelbanden aan te meten, en daarna moeten ze in de woning een bewakingsbox installeren."

"De ervaring leert dat het door de feestdag moeilijk kan worden om dat allemaal tegen woensdagavond geregeld te krijgen. Wie een enkelband krijgt, zal dus waarschijnlijk pas vrijdagavond of later naar huis kunnen", klinkt het bij een advocaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties