Zo kwam het parket via Veljkovic ook Leko op het spoor

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 170 reacties
Zo kwam het parket via Veljkovic ook Leko op het spoor
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het fraude- en omkoopschandaal dat blootgelegd werd door operatie 'Propere Handen', lijkt alles te draaien rond de contacten tussen Veljkovic en toprefs Vertenten en Delferière. Toch kreeg het parket ook Ivan Leko in het vizier.

Volgens Het Laatste Nieuws belde Leko zijn voormalige manager zelf op begin dit jaar. Daarin horen de speurders Veljkovic zeggen dat hij over de scheidsrechter heel tevreden is. Hij heeft naar eigen zeggen elke dag contact met 'dokter Vertenten'.

"Hij is onder controle", zegt Veljkovic die even later ook zegt dat ze misschien afgeluisterd worden. Advocaat Van Steenbrugge, die Leko vertegenwoordigt, is niet onder de indruk. "Ze hebben ons enkele zinnen voorgelegd. Maar ik heb de onderzoeksrechter onmiddellijk duidelijk gemaakt dat er in een gesprek altijd twee betrokkenen zijn. Eén iemand die praat en een tweede die luistert. In dit geval was Veljkovic de prater", zegt Van Steenbrugge.

Leko rook onraad

Volgens de advocaat vond Leko dat de makelaar onheuse dingen vertelde. "Maar Ivan Leko heeft zelf geen bezwarende dingen gezegd. We zijn daar heel formeel in. Daarom wordt hem op dat vlak ook niets ten laste gelegd. Tot op vandaag kan het parket ons niet eens zeggen aan welk witwasmisdrijf wij ons bezondigd hebben", aldus Van Steenbrugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties