Marc Degryse lovend over de wissel Devroe - Verschueren: "Coucke steekt zijn kop niet in het zand"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 24 reacties

Marc Degryse lovend over de wissel Devroe - Verschueren

Marc Degryse lovend over de wissel Devroe - Verschueren: "Coucke steekt zijn kop niet in het zand"

Michael Verchueren gaat vijftien jaar na zijn vader de sportieve krijtlijnen bepalen bij RSC Anderlecht. Een goede zaak vindt ook Anderlecht-coryfee Marc Degryse.

Degryse voetbalde van 1989 tot 1995 voor Anderlecht, waar toen Mister Michel manager was. Michael zal nu in de voetsporen van zijn vader treden.

"Michael Verschueren is onbesproken, bezit een goede uitstraling, toonde al organisatorisch vermogen en heeft bij de European Club Association (ECA) zeggenschap over het Europese voetbal", zegt Degryse in Het Laatste Nieuws. "Met zijn geschiedenis kent hij het Anderlecht-huis door en door."

"De naam van zijn vader is een voordeel. De naam 'Verschueren' klinkt goed in de oren bij de mensen van Anderlecht. Zij kunnen zich daarmee identificeren als een échte Anderlecht-man."

Geen schuldbekentenis

De wissel in het organigram is opvallend. Luc Devroe was bij paars-wit nog maar een halfjaar actief als sportief manager. "Ik zie het niet als een schuldbekentenis van Coucke, dat is een veel te zwaar woord", vindt Degryse.

"Coucke is nog geen jaar bezig. Maar hij steekt zijn kop niet in het zand. Hij trekt snel conclusies en twijfelt niet. Als hij ziet dat het niet op punt staat, stuurt hij bij en houdt rekening met wat er leeft. Hij toont begrip voor het DNA van de club. Knap dat hij dat durft te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties