Imke Courtois heeft bemerking bij spijtoptantenstatuut Veljkovic: "In welke mate heb je spijt als je er iets voor moet terugkrijgen?"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 19 reacties
Imke Courtois heeft bemerking bij spijtoptantenstatuut Veljkovic: "In welke mate heb je spijt als je er iets voor moet terugkrijgen?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dejan Veljkovic zit niet langer in voorhechtenis. De beruchte spelersmakelaar sloot via zijn advocaat een deal met het gerecht en is de eerste spijtoptant in de Belgische justitie.

Kris Luyckx, de advocaat van Veljkovic, kwam zowel in Terzake als in Van Gils & gasten toelichting geven bij deze opvallende ontwikkeling in het dossier. Ook voetbalanaliste Imke Courtois schoof mee aan tafel.

"Wat ik zo vreemd vind is: in welke mate heb je spijt als je er iets voor in de plaats moet terugkrijgen? Als je echt spijt hebt, ga je toch alles blootleggen? Het blijft een gevoel van onderhandelen."

"Vanzelfsprekend. Hij doet dat niet alleen voor de mooie ogen van het Openbaar Ministerie, dat is nogal evident", pareerde Luyckx. "Het alternatief was dat hij aankeek tegen een periode van maanden in voorhechtenis."

"Ik moest deze deal maken voor de man die heel zijn leven deals heeft gesloten"

"Het was een uitgebreid onderzoek met internationale vertakkingen. Hij is tot inkeer gekomen, daar kan ik wel garant voor staan. Ik moest deze deal maken voor de man die heel zijn leven deals heeft gesloten", aldus Luyckx.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties