Is dit waar bij Anderlecht? "Gezien het aantal jongeren, denk ik niet dat je naar het resultaat moet kijken"

Is dit waar bij Anderlecht? "Gezien het aantal jongeren, denk ik niet dat je naar het resultaat moet kijken"

Alexis Saelemaekers is niet meer de youngster in het elftal van Hein Vanhaezebrouck. Tegen STVV zag hij twee jongere generatiegenoten het veld opkomen. Daardoor kon hij de nederlaag ook relativeren.

Bornauw, Saelemaekers, Sambi Lokonga, Francis Amuzu... Dat zijn er al vier van de klas van 99. Maar daar kwamen ook nog Yari Verschaeren (17) en Jérémy Doku (16) bij. "Dit is één van de matchen waarin we het meeste balbezit hadden, maar we pakken stomme tegendoelpunten", zag hij.

"Wat we wel moeten onthouden van vandaag is de jeugd. Het is ongelooflijk om jongens als Verschaeren en Doku zo'n match te zien spelen op hun leeftijd. Dat is het postitief punt dat we moeten onthouden van vandaag."

Het belooft voor de toekomst. "Een kleine concentratiefout en dat betaalt zich cash. We moeten niemand in het bijzonder met de vinger wijzen. We hebben allemaal schuld. Ik denk dat je - gezien het jeudig elftal - niet naar het resultaat moet kijken." Dat zou kunnen, ware het niet dat het de ervaren mannen waren die in de fout gingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties