Teammanager Leverkusen houdt van speelstijl Witsel: "Hij kan het niveau van Bayern, Real en Barcelona aan"
Mathias Vranckx
| 5 reacties

Ex-Antwerptopper Hans-Peter Lehnhoff schat Witsel érg hoog in

Teammanager Leverkusen houdt van speelstijl Witsel: "Hij kan het niveau van Bayern, Real en Barcelona aan"

Witsel is aan een uitstekend seizoen bezig bij Dortmund. Hij staat met zijn club aan de leiding in de Bundesliga en houdt Bayern met negen punten af. De Rode Duivel integreerde zichzelf heel vlug in een team met sterren als Reus en Alcacer. Lehnhoff ziet dat Witsel nog niet aan zijn plafond zit.

Hans-Peter Lehnhoff, een van de absolute clublegendes van Royal Antwerp FC (Hij scoorde 88 doelpunten in 358 matchen voor The Great Old, nvdr.). Op de Bosuil staat hij op een van de vele graffitimuren vereeuwigd, samen met andere toppers als Patrick Goots, Ratko Svilar of László Fazekas. 

Ook vandaag doet Lehnhoff het nog goed. Hij heeft zich opgewerkt tot teammanager bij Bayer Leverkusen, de huidige club van onder andere Leon Bailey. Bij Leverkusen spotte hij een uitzonderlijk Belgische speler genaamd Axel Witsel. Lehnhoff gelooft in Sport/Voetbalmagazine dat Witsel nog een niveautje hoger dan Borussia Dortmund aankan.

"Axel kan het niveau van Bayern München, Real Madrid of Barcelona zeker aan. Sinds Dortmund - Bayern (einduitslag was 3-2, nvdr.) ziet iedereen hier in Duitsland pas in hoe goed Witsel wel is. Hij heeft die match net als tegen Leverkusen doen kantelen als een echte chef" (Leverkusen stond in match tegen Dortmund aan rust 2-0 voor, maar de ploeg van Lehnhoff verloor nog met 2-4, nvdr.). 

China

De Duitser is nog niet klaar met zijn lofzang. "Witsel naar Dortmund was een koninklijke transfer. Hij straalt steeds een soort van natuurlijke cool uit. Al vind ik wel dat hij in China een paar jaren van zijn carrière opgeofferd heeft. Hij mag beweren van niet, maar daarin volg ik hem niet", vertelt de voormalige middenvelder.

Al vindt Lehnhoff Witsel's China-periode niet onoverkomelijk. "Hij bewijst bij Dortmund dat hij niet heeft moeten inboeten aan kwaliteit." Zijn toekomst ligt zo nog open. Voorlopig is de Rode Duivel met zijn gezin erg gelukkig in het Ruhrgebied. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties