Crasson ziet potentieel in dure vogel paars-wit: "Ik ben ervan overtuigd dat hij het niveau zal halen"
Mathias Vranckx
| 1 reacties

Crasson denkt dat Sanneh wel boven water komt

Crasson ziet potentieel in dure vogel paars-wit: "Ik ben ervan overtuigd dat hij het niveau zal halen"

Anderlecht haalde afgelopen zomer verschillende centrale verdedigers binnen, maar geen van hen lost voorlopig de verwachtingen in. Volgens Bertrand Crasson zal één welbepaalde speler uiteindelijk wel op zijn pootjes terechtkomen.

Bertrand Crasson, oud-verdediger van RSCA, zegt dat een goede verdediging kan afhangen van individualisten. "Je hebt geen vier uitzonderlijke verdedigers nodig om van een goede defensie te kunnen spreken. Het is vooral een kwestie van organisatie en automatismen die je op training leert", legt hij uit in l'Avenir

Het ontbreekt de huidige achterspelers vooral aan ervaring. "Ze zijn niet streng genoeg voor zichzelf en missen gezonde agressiviteit. Sluwheid ook. Met andere woorden mankeren ze oudere spelers die de jongeren meesleuren. Alvorens elegant te willen zijn, moet een verdediger eerst denken aan verdedigen. Dat wordt al eens vergeten."

Sanneh

Volgens Crasson heeft een van de huidige Anderlecht-pionnen de voornoemde kwaliteiten wel degelijk in zich. "Ik ben er echt van overtuigd dat Sanneh zal gaan presteren. Op voorwaarde dat hij zijn sterke punten, de fysiek en de onverzettelijkheid, ook inzet", besluit de veertiger. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties