21-jarige OHL-middenvelder toont polyvalentie: "Tijd dat we eens constanter worden en een reeks neerzetten"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 3 reacties

Jarno Libert toonde tegen Lommel dat hij ook achteraan uit de voeten kan

21-jarige OHL-middenvelder toont polyvalentie: "Tijd dat we eens constanter worden en een reeks neerzetten"
Foto: © photonews

OHL verloor dinsdagavond op eigen veld met 1-2 van Lommel. Een zure nederlaag voor de Leuvenaars, al liep er met de 21-jarige Jarno Libert achteraan wel een lichtpunt rond.

De student communicatiewetenschappen werd door de schorsing van Kenneth Schuermans een rij achteruit getrokken. "Het was een heel frustrerende match voor ons", analyseerde Libert. "Het eerste halfuur was vrij degelijk, maar dan kregen we die goal tegen. Julien (Gorius, red.) maakte dan op heel mooie wijze gelijk. In de tweede helft vond ik dat we een penalty verdienden, maar na de 1-2 konden we geen echte kansen meer creëren."

Een pijnlijke nederlaag met het oog op de top 4 in het algemene klassement. "Vrij zuur, ja", gaf Libert toe. "Maar we hebben altijd gezegd dat die tweede periode heel belangrijk was. Daarin moeten we zoveel mogelijk matchen proberen te winnen. Het is tijd dat we eens wat constanter worden en een reeks neerzetten."

Centraal achterin

Zelf toonde Libert zijn polyvalentie door centraal in de verdediging zijn plan te trekken. "We wisten dat Kenneth (Schuermans, red.) geschorst was, dus ik had al een vermoeden dat ik achteraan moest spelen", aldus de 21-jarige middenvelder. "Ik probeer daar ook gewoon mijn match te spelen. Het ging wel oké. Ik heb daar vorig seizoen  ook enkele keren gespeeld toen we met 3 achterin speelden. De coach weet dat ik dat ook kan."

Andere driehoek in middenveld

Met Kehli en Gorius in de plaats van Libert en Maertens naast Hubert in het middenveld, werd er heel anders gespeeld dan de voorbije weken. "Mathieu en ik zijn meer de lopers, terwijl Samy en Julien sterk zijn aan de bal. Het middenveld presteerde goed, maar ik denk dat we iets te weinig gebruik hebben gemaakt van hun kwaliteiten."

Voor de Leuvenaars komt er een belangrijk tweeluik aan. Vrijdag al moet OHL naar Roeselare, exact 7 dagen later komt periodekampioen KV Mechelen op bezoek. Opnieuw moneytime, dus? "Onder druk presteren, dat is wat erbij hoort in een profclub", besloot Libert

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties