Waarom het nog een dagje bang afwachten is voor Club Brugge en de misser van Peres extra zuur kan worden

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
Waarom het nog een dagje bang afwachten is voor Club Brugge en de misser van Peres extra zuur kan worden
Foto: © photonews

Voor Club Brugge is de Champions League ten einde met 6 op 18. Toch zal het woensdagavond nog met de nodige aandacht zitten te volgen wat er nog gaat gebeuren in de andere groepen. Er staat nog wat op het spel!

Een overwinning tegen Atlético Madrid had blauw-zwart ook een status van reekshoofd kunnen opleveren in de zestiende finales van de Europa League.

Die reekshoofdenstatus is belangrijk, want dan speelt Club Brugge tegen het nummer 2 uit een groep in de Europa League én mag het eerst op verplaatsing spelen. Arsenal, Chelsea, Zenit en enkele andere groepswinnaars zouden dan worden vermeden.

Reekshoofd?

De beste vier derdes krijgen het status van reekshoofd, de andere vier ploegen worden niet-reekshoofd bij de loting maandagmiddag. Momenteel staat het er als volgt voor: 

Napoli 9 (+2)
Internazionale 8 (-1)
Club Brugge 6 (+1)
​Valencia 5 (-1)
Shakhtar Donetsk 5 (-8)
Galatasaray 4 (-3)
Benfica 4 (-6)
Plzen 4 (-10)

De ploegen in het vet spelen echter op woensdagavond nog in de Champions League. Zij kunnen dus nog voorbij blauw-zwart raken. Alle teams moeten wel verplicht winnen om nog voorbij de Bruggelingen te raken. 

  • Benfica speelt in eigen huis tegen het puntenloze AEK Athene en maakt dus grote kans op winst (en 7 punten in totaal).
  • Shakhtar Donetsk neemt het op tegen Lyon in een duel om de tweede plek en moet winnen om voorbij blauw-zwart te raken. 
  • Plzen neemt het op tegen het al geplaatste Roma en komt bij winst boven Club Brugge. Ook CSKA Moskou heeft 4 punten en speelt in en tegen Real Madrid, ook zij kunnen dus nog mits een stunt in de top-4 raken.
  • Valencia gaat in eigen huis op zoek naar een driepunter tegen Manchester United.

Pakt Club de reekshoofdenstatus? Met andere woorden: welke teams zie jij winnen op woensdagavond? (Je kan meerdere ploegen aanduiden)

95%
33%
10%
33%
5%

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties