BREAKING: Hein Vanhaezebrouck ontslagen bij RSC Anderlecht

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 420 reacties
BREAKING: Hein Vanhaezebrouck ontslagen bij RSC Anderlecht

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"RSC Anderlecht beëindigt de samenwerking met Hein Vanhaezebrouck", stuurde de club zondagavond in een persbericht. De nederlaag op Cercle Brugge was officieel het laatste wapenfeit. Anderlecht moet op zoek naar een nieuwe trainer.

Hein Vanhaezebrouck werd in oktober 2017 de opvolger van René Weiler, maar kreeg de paars-witte trein nooit echt op de rails. Dit jaar verloor Anderlecht meer dan het kon winnen. Uitgerekend in het Jan Breydelstadion zat de coach voor het laatst in de dug-out.

Op de clubwebsite haalt sportief directeur Michael Verschueren de verschillende redenen aan. "De ploeg haalt te weinig punten in de Belgische competitie en zowel in de Beker van België als in de Europa League zijn we te vroeg uitgeschakeld. We hopen dat we het tij snel kunnen laten keren."

En nu?

Hoe dat precies zal gebeuren, is nog een vraagteken. "De directie bespreekt momenteel de toekomst van de sportieve staf en zal hier zo snel mogelijk verder over communiceren." De zoektocht naar een nieuwe coach kan beginnen voor RSCA...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties