? Van "We hate L*k*r*n" tot "Keuken bestellen, even Waasland-Beveren bellen": harde kernen warmen zich op voor derby van het Waasland

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 4 reacties
? Van "We hate L*k*r*n" tot "Keuken bestellen, even Waasland-Beveren bellen": harde kernen warmen zich op voor derby van het Waasland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het voetbal in het Waasland heeft al betere tijden gekend, maar voor de derby lopen de fans nog eens écht warm. De harde supporterskernen zijn zelfs al enkele dagen bezig om uit te maken wie zich straks de ploeg van 't Waasland mag noemen.

Het begon deze week bij Young Crew Beveren, dat "Fuck ATCS" (Authentics, een supportersvereniging van Lokeren, red.) op een elektriciteitscabine nabij de Freethiel had geschreven met graffiti. Bijschriften als "We hate L*k*r*n" op de sociale media spreken voor zich.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

we hate l*k*r*n????

Een bericht gedeeld door Young Crew Beveren (@youngcrewbeveren) op

De reactie van de Lokerse harde kern liet niet lang op zich wachten. Ze gingen al een nachtelijk bezoekje brengen in Beveren om die cabine te overschilderen, deelden vooral rake prikken uit aan de jongere rivalen en paradeerden met spandoeken als "Keuken bestellen, even Waasland-Beveren bellen" en "Met bestelde keuken de competitie verneuken". Een duidelijke verwijzing naar de rol in de operatie 'Propere Handen'.

Het belooft dus een strijd op het veld én in de tribunes te worden. Beide clubs postten al een oproep aan de supporters op de officiële clubwebsite om niet over de schreef te gaan en de beveiliging in Beveren zal ook aanzienlijk verscherpt worden. De aftrap van de derby is zaterdag om 20u.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties