Pierre François spreekt en geeft meteen uitleg over heikel punt: "Hervorming competitieformat moet zo snel mogelijk"

Pierre François spreekt en geeft meteen uitleg over heikel punt: "Hervorming competitieformat moet zo snel mogelijk"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Pierre François kreeg heel wat kritiek te slikken de voobije maanden en hield zich ver buiten de schijnwerpers. Nu doorbrak hij de stilte en sprak over een aantal heikele punten binnen de Pro League. Nummer één op de agenda voor de komende weken: de competitiehervorming.

François bevestigt dat het een prioriteit wordt, want het tv-contract loopt af in 2020 en zonder format kan je moeilijk naar de zenders stappen. "De tv-rechten hangen af van de competitieformule, en er is een collectief akkoord voor nodig", zegt François. 

Er kwamen echter zaken - het voetbalschandaal - tussen die de prioriteten verlegden. "We staan aan de vooravond van juni 2020. Het is hoog tijd dat we de interne onderhandelingen over de formule opstarten. Zodat we op basis van een competitieformat een tender kunnen starten voor de tv-rechten. Maar onze agenda zat de voorbije weken nogal vol."

Maar het moet nu wel snel gaan. "Neem het voorbeeld van Frankrijk. Onze Zuiderburen hebben munt geslagen uit de transfer van Neymar naar PSG. Meteen daarna hebben ze hun rechten voor de periode 2020-2024 verkocht. Dat was een interessant moment", aldus François. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties