Trossard openhartig over vertrek bij Genk en zijn volgende bestemming: "Tijd voor een nieuwe uitdaging"
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 18 reacties

Leandro Trossard wil Genk verlaten op het einde van het seizoen

Trossard openhartig over vertrek bij Genk en zijn volgende bestemming: "Tijd voor een nieuwe uitdaging"

Geniet de komende maanden nog zoveel mogelijk van de kunstjes van Leandro Trossard, want het einde is in zicht. De Belgische sterspeler is immers klaar om aan het einde van het seizoen te vertrekken bij KRC Genk. Titel of geen titel.

De sterspeler kon vorige zomer al vertrekken, maar koos uiteindelijk nog voor een extra seizoen in Genk. "Nu ben ik meer ervaren. Ik voel me evolueren in een ploeg die perfect draait en kan zo mijn aanvallende kwaliteiten volop tonen. Vorig seizoen ging dat enkel in de play-offs", zegt Leandro Trossard aan Sudpresse.

Nu is hij echter gebrand op een buitenlandse topcompetitie, maar waar? "Ik kan zeggen dat de Premier League mijn absolute droom is. Maar als Barcelona morgen aan de deur staat, zal ik dromen van Spanje. Alles zal uiteindelijk afhangen van het bod dat de club binnenkrijgt, hoe graag ze me willen en de zekerheid dat ook mijn gezin goed kan aarden op die nieuwe bestemming."

En wat als Genk nu de titel zou pakken en volgend seizoen in de Champions League mag aantreden? "Dat zal moeilijk worden. Maar het is nu mijn vierde seizoen bij Genk, mijn vijfde in de hoogste klasse. Ik heb het gevoel dat ik de Belgische competitie nu wel gezien heb. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging."

"In het begin van het seizoen heb ik er trouwens al over gepraat met het bestuur. Ik zei dat ik normaal gezien op het einde van het seizoen zou vertrekken en daar hadden ze begrip voor. Ze waren al blij dat ik eerst nog een jaartje bleef", aldus Leandro Trossard.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties