Reactie Belhocine beseft wat er verkeerd loopt bij Anderlecht: "Ik had niks gezien op training dat dit kon voorspellen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Moeskroen
| 36 reacties
Belhocine beseft wat er verkeerd loopt bij Anderlecht: "Ik had niks gezien op training dat dit kon voorspellen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht zit diep, héél diep. Heel de club, maar de spelers in het bijzonder. Ze zijn mentaal zo broos meneer. Eén tegenslag en alles loopt in het honderd. Iets wat ook Karim Belhocine opmerkte.

Als er iets misloopt, zakt heel de ploeg als een pudding in elkaar. Als dat na zes minuten gebeurt, zoals tegen Moeskroen, loop je dus een hele match achter de feiten aan. "Nochtans hadden we goed getraind. Ik had niks gezien dat dit kon voorspellen", zuchtte Belhocine. "Maar we krijgen één tik en alle vertrouwen is weg. De twijfels slaan toe."

Tik

En dan spreekt hij zelfs niet over het tegendoelpunt. "Eén goeie actie van de tegenstander, één slechte pass van ons... en het is voorbij. Er kruipen zoveel twijfels in hun hoofden dat we niet meer kunnen reageren. Qua mentaliteit heb ik ze weinig te verwijten, maar ze durven gewoon niet meer."

Anderlecht dreigt na dit weekend uit de top zes te vallen... Dat kan nog een bijkomende tik worden. "Tja... Maar in België zijn de maanden januari tot en met mei de belangrijkste. Het is nu aan ons om die laatste wedstrijd van 2018 (tegen Waasland-Beveren) te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties