Gunt Michel Preud'homme vleugelspeler Lestienne nog eens een basisplaats tegen Antwerp?
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 5 reacties

Maxime Lestienne kan door de schorsing van Mpoku tegen Antwerp nog eens in de basis starten bij Standard

Gunt Michel Preud'homme vleugelspeler Lestienne nog eens een basisplaats tegen Antwerp?

Mpoku is geschorst voor de volgende competitiematch van Standard en daardoor kan Lestienne misschien nog eens in de basis starten voor de Rouches.

Mpoku pakte tegen Kortrijk zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daarom geschorst voor de match tegen Antwerp. "“We hebben een optie minder door de afwezigheid van Polo", aldus Standard-trainer Preud'homme in Het Nieuwsblad.

"Ten eerste hopen we Orlando Sa te recupereren. Maximes invalbeurt tegen Kortrijk was positief, maar dat wil niet zeggen dat hij automatisch zal starten. Hij komt terug van een lange periode van inactiviteit en hij werkt hard om zijn beste niveau te bereiken. Ik heb de indruk dat het de laatste dagen beter en beter gaat."

De laatste keer dat Lestienne in de basis mocht starten in de competitie is al geleden van 8 december tegen STVV. De vier JPL-matchen die daarop volgden mocht hij steeds invallen.

Zelf zegt hij alvast klaar te zijn voor een nieuwe basisplaats. “Ik ben klaar als de coach beroep op me doet. Ik zal het maximum geven. We hebben geen eenvoudig programma en we gaan het match per match benaderen en proberen onze reeks verder te zetten.” Standard pakte 12 op 12 in de competitie.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties