Moeskroen-coach Storck won de tactische strijd tegen Philippe Clement
Robby Morren Alexandre Fiammetti
Robby Morren en Alexandre Fiammetti vanuit Genk
| 17 reacties

Mbaye Leye beklemtoont dat de winst van Moeskroen te danken is aan coach Storck

Moeskroen-coach Storck won de tactische strijd tegen Philippe Clement
Foto: © photonews

Moeskroen heeft zaterdag voor een flinke verrassing gezorgd. Les Hurlus gingen met de volle buit aan de haal bij competitieleider Racing Genk. De verdienste van coach Storck, die het tactisch het best aanpakte, vindt Mbaye Leye.

Moeskroen zette een stevige prestatie neer in Genk. "We hebben het collectief uitstekend gedaan", reageert Mbaye Leye. "We hebben zeer goed in blok verdedigd. We hebben zo hoog mogelijk gevoetbald en zijn er zo in geslaagd om Genk te beletten dat ze konden opbouwen. De coach heeft dat systeem goed neergezet."

Bernd Storck won de tactische strijd zaterdagavond en aarzelde niet om Pierrot, een derde spits, in de slotfase in te brengen. "Het is het kenmerk van de coach en deze overwinning is zijn verdienste. Zijn aanpak heeft vruchten afgeworpen."

"Sommige teams zouden net verdedigd hebben, maar niet hij. Hij koos ervoor om een derde spits in te brengen, en bij de tegenaanval aan het einde van de wedstrijd werd het verschil gemaakt," voegde de voormalige Standard en Gent-speler er nog aan toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties