Arjan Swinkels geeft snelcursus: hoe haal je resultaat met negen man?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Swinkels trots dat KVM met negen man toch punt uit de brand sleepte

Arjan Swinkels geeft snelcursus: hoe haal je resultaat met negen man?
Foto: © photonews

Toen KV Mechelen met zijn negenen kwam te staan op het Kiel, leek een nederlaag in de maak. Toch brak het verzet van geelrood niet. Nochtans was er nog een kwartier te spelen, plus extra tijd. Best wel lang met negen man. Arjan Swinkels legt uit hoe je zoiets best aanpakt.

KV Mechelen deed het nog aardig met twee man minder. Uitgezonderd twee kansen vlak na de uitsluitingen, zag het er niet naar uit dat het onder de Beerschotse druk ging begeven. "Als je met negen op het veld staat, moet je vooral het centrum dicht houden. Er zijn die twee hachelijke momenten geweest. Voor het overige hebben we het goed volgehouden. Daar mogen we best trots op zijn."

Het baltempo lag bij hen iets te laag 

Door slim positie te kiezen, kan je dus al één en ander verhelpen. "De ruimtes zijn natuurlijk klein. Tegen negen man spelen klinkt mooi, maar die staan vooral achterin. Zo kun je het redelijk goed oplossen." Had Beerschot Wilrijk dan bepaalde zaken beter kunnen doen? "Het baltempo lag bij hen wel iets te laag."

Het moet Swinkels als ex-speler van Beerschot Wilrijk extra deugd doen dat het voor zijn huidige ploeg relatief goed afliep in een match waarin het om de knikkers ging. "Bij de eerste match die we daar speelden, was het ook van moeten. Toen zat er ook druk op. We wilden op zoek gaan naar de overwinning, maar al bij al was het een gesloten wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties