Reactie Peyre doet verhaal van zijn transfer uit de doeken: "Ik heb aan 999 ploegen gedacht, maar niet aan KV Mechelen"

Peyre doet verhaal van zijn transfer uit de doeken: "Ik heb aan 999 ploegen gedacht, maar niet aan KV Mechelen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het shirt van Union SG gaat hij niet meer aantrekken. Vanaf heden is Thibault Peyre, ex-aanvoerder van de Brusselaars, in de armen gesloten bij KV Mechelen. De Fransman straalde tijdens zijn debuut enorm veel rust uit, alsof hij al jaren bij Malinwa voetbalt.

In zijn vorige wedstrijd in het AFAS-stadion had hij als Union-speler nog rood gepakt. "Toen beschouwde ik dit stadion nog als buitenshuis. Nu is het mijn thuis." Zo rap kan het gaan. "Je moet je snel kunnen aanpassen. Ik heb wel al veel ervaring. Ik kan enkele woorden Nederlands, maar communiceerde vooral in het Engels."

Zelf had hij nooit gedacht dat hij deel zou uitmaken van de geelrode familie. "Ik heb aan 999 ploegen gedacht voor een eventuele transfer, maar niet aan KV Mechelen. Ik wilde met Union naar de bekerfinale. Union is heel correct geweest om mij zo te laten gaan."

Nog 10-15 dagen storm

Al hebben de supporters van zijn vroegere werkgever het er moeilijker mee. "Ze zijn kwaad en ontgoocheld. Maar goed, dat duurt tien à vijftien dagen en dan is het weer voorbij. In de onderlinge ontmoetingen tussen de twee ploegen was er al een verhitte sfeer. Mensen van buiten het voetbal begrijpen het misschien niet, maar de meesten zullen het wel verstaan. Union is heel goed geweest voor mij en ik heb voor die club alles gegeven."

Niet getwijfeld

Zelf was Peyre er wel snel uit. "Ik heb niet getwijfeld. Als Mechelen belt, twijfel je niet. Het is een grote club. Woensdag is er voor het eerst contact geweest. In 36 uur was het geregeld. Ik heb mijn vrouw en kinderen ook meteen gezegd dat ik zou vertrekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties