Analyse Momentum aan het keren? Premier League stevent af op razend spannende titelstrijd
Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 15 reacties

Liverpool en Manchester City maken er spannende strijd van in Premier League

Momentum aan het keren? Premier League stevent af op razend spannende titelstrijd
Foto: © photonews

Liverpool en Man City zijn er een spannende titelstrijd van aan het maken in de Premier League. De Reds zagen in 2019 hun voorsprong slinken en sinds woensdag heeft City hen bijgebeend. Liverpool heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de grote titelconcurrent.

Liverpool leek twintig wedstrijden lang een onklopbare machine. Op 3 januari moest het echter naar het Etihad Stadium van kampioen Manchester City en net daar liepen de troepen van Klopp hun eerste competitienederlaag op. Hierdoor kwam het team van coach Guardiola terug tot op vier punten van Liverpool. 

Sindsdien zijn de Reds de pedalen een beetje kwijt. De twee volgende wedstrijden won Liverpool nog wel maar ook daar was er niet veel overschot. Thuis tegen Crystal Palace slikte het drie goals, hun Braziliaanse goalie Alisson kreeg tot dan in de Premier League nooit meer dan 1 tegendoelpunt binnen op Anfield. Daarna speelde Liverpool twee keer 1-1 gelijk. 

Wat een contrast met de fantastische maand december toen Liverpool 21 op 21 pakte. Bovendien scoorde het toen 22 keer in 7 wedstrijden en slikte het slechts 3 tegengoals. Het is dus duidelijk dat de motor wat sputtert aan de Mersey. 

De grote concurrent uit Manchester raakt stilaan helemaal op toerental. De Citizens kunnen opnieuw rekenen op een volledig fitte Kevin De Bruyne. En ook de Argentijnse topspits Sergio Agüero groeit weer naar zijn beste vorm, hij tankte vertrouwen met een hattrick tegen Arsenal. 

Beide teams spelen dit weekend in eigen stadion. City ontvangt het Chelsea van Eden Hazard en Liverpool gaat op zoek naar de drie punten tegen Bournemouth. 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties