Hazard vs Lukaku: kraker in de FA Cup vanavond, Rode Duivels toonden zich al eerder beslissend in onderlinge duels
Sam Suttels
Sam Suttels
| 1 reacties

Hazard vs Lukaku: Chelsea ontvangt Manchester United in 8ste finales FA Cup

Hazard vs Lukaku: kraker in de FA Cup vanavond, Rode Duivels toonden zich al eerder beslissend in onderlinge duels

Chelsea en Manchester United geven elkaar vanavond partij op Stamford Bridge in de 1/8ste finales van de FA Cup. Dat betekent natuurlijk ook een duel tussen Rode Duivels Eden Hazard en Romelu Lukaku. Beide spelers toonden zich al beslissend in voorgaande onderlinge confrontaties.

Chelsea-Manchester United: 1-0 (19 mei 2018)

Vorig seizoen was deze affiche nog de finale in de FA Cup. Hazard maakte het enige doelpunt vanop de stip op Wembley, waardoor Chelsea de trofee voor de achtste keer mee naar huis mocht nemen.

Manchester United-Chelsea: 2-1 (25 februari 2018)

Eerder in 2018 was het Romelu Lukaku die een glansrol vertolkte tegen Chelsea op Old Trafford. Hij maakte eerst vlak voor rust de 1-1 op aangeven van Martial en een kwartier voor tijd leverde hij de assist voor de winning goal van Lingard.

Chelsea-Manchester United: 4-0 (23 oktober 2016)

In oktober 2016 kregen The Red Devils een ferme bolwassing op bezoek bij The Blues: het werd maar liefst 4-0. Hazard nam de derde treffer voor zijn rekening.

Chelsea-Manchester United: 1-0 (18 april 2015)

Ook in 2015 was Hazard een keer matchwinnaar tegen Chelsea. Net zoals in de FA Cup-finale vorig jaar scoorde hij de enige goal.

Manchester United-Chelsea: 2-2 (10 maart 2013)

Een kleine zes jaar terug was Hazard reeds van goudwaarde. Hij viel bij een 2-0 achterstand in op Old Trafford aan de rust en zorgde net voor het uur voor de aansluitingstreffer. Chelsea sleepte nog een punt uit de brand.

Chelsea-Manchester United: 5-4 (31 oktober 2012)

Afsluiten doen we met de eerste goal ooit van Hazard tegen Man Utd in tevens de meest spektakelrijke match uit het rijtje. Chelsea leek op het eigen Stamford Bridge af te stevenen op een 2-3 nederlaag in de 1/8ste finales van de EFL Cup, tot Hazard in de 94ste minuut nog een penalty wist om te zetten. In de verlengingen liep Chelsea uit naar 5-3 en in de slotseconden milderde Giggs vanop elfmeter tot 5-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties