De trainer van Cercle was woedend en schrapt een vrije dag: "Slechtste helft van het seizoen"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Mouscron
| 7 reacties

Laurent Guyot, de trainer van Cercle Brugge, schrapt de vrije dag van zijn spelers

De trainer van Cercle was woedend en schrapt een vrije dag: "Slechtste helft van het seizoen"
Foto: © photonews

Laurent Guyot kon de prestatie van zijn manschappen op Le Canonnier maar matig appreciëren. "De meeste mensen moeten op maandagochtend gaan werken, mijn spelers nu ook..."

Een week geleden behaalde Cercle Brugge nog een goed gelijkspel in de stadsderby tegen Club Brugge. Op Le Canonnier kon het allesbehalve een goed vervolg aan die prestatie breien. De eerste helft was nochtnas niet slecht. "Voor de pauze deden we alles zoals het moest. We lieten Moeskroen niet in hun spel komen", zei Laurent Guyot.

Maar vijf minuten na de rust stond het plots 2-0. De Brugse hoop op een punt werd dus al snel na de pauze aan diggelen geslagen. Onaanvaardbaar voor de trainer van Cercle. "Onze tweede helft? Van geen waarde en onvoldoende", reageerde hij kwaad.  

We waren gewaarschuwd, maar dat was niet genoeg blijkbaar 

"We hebben de spelers nochtans voldoende gewaarschuwd voor de match. Je weet dat je de teugels soms wat losser laat na een grootse prestatie en we wisten ook dat Moeskroen het beste team van 2019 was... Maar zelfs dat was niet voldoende."

Guyot schatte de tweede helft in als de slechtste die Cercle dit seizoen op de mat heeft gebracht en schrapte meteen de vrije dag van zijn spelers op maandag. "De rustdag van morgen is geannuleerd. De spelers moeten naar hun werk komen en samen zullen we de volledige match herbekijken. En naar volgende week toe zullen alleen de spelers die er fysiek en mentaal klaar voor zijn opgesteld worden."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties