Eerste hattrick voor STVV sinds 2005, Moeskroen zet strafste reeks van het seizoen neer en nog meer straffe statistieken

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Eerste hattrick voor STVV sinds 2005, Moeskroen zet strafste reeks van het seizoen neer en nog meer straffe statistieken
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor de winterstop werd er bij STVV vooral gerekend op de goals van Kamada. Na de winterbreak heeft Boli diens rol als killer helemaal overgenomen. Bovendien liet hij een straffe statistiek optekenen. En er waren nog enkele opmerkelijke 'stats' op speeldag 27.

De Jupiler Pro League heeft op haar website enkele statistieken van speeldag 27 opgesomd. Wij pikten er voor u de strafste uit.

STVV

Wie herinnert zich Ilija Stolica nog? Hij was tot voor kort de laatste Kanarie die een hattrick liet optekenen voor Sint-Truiden in de hoogste voetbalklasse. In oktober 2005 scoorde hij vijf keer tegen Zulte Waregem. Boli deed er 13,5 jaar over om hem te evenaren.

Moeskroen

De Henegouwers blijven maar winnen in 2019. We zijn zes wedstrijden ver in het kalenderjaar en Moeskroen won ze alle zes. Het is de eerste ploeg die dit seizoen een 18 op 18 weet te verwezenlijken.

Genk

Het was al geleden van 21 januari 2018 dat er een ploeg in slaagde om de nul te houden in de Luminus Arena. Anderlecht kwam er toen met 0-1 winnen. Iets meer dan een jaar later hield Antwerp-doelman Bolat ook zijn netten schoon. Het bleef 0-0.

Voorts was er natuurlijk Anderlecht dat nog maar eens een vervolg breide aan de ongeslagen reeks tegen Club Brugge in eigen huis. De match tegen Cercle Brugge was voor Oostende dan weer de derde opeenvolgende partij zonder nederlaag. Een unicum dit seizoen. Ten slotte heeft Hamdi 'Mister 100' Harbaoui weer een nieuwe eretitel te pakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties