Cijfers tonen aan: Hazard verdient meer dan alle Belgische profrenners samen

Sam Suttels
Sam Suttels
| 6 reacties
Cijfers tonen aan: Hazard verdient meer dan alle Belgische profrenners samen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het loon van een wielrenner is gering in vergelijking met dat van voetballers. Eden Hazard verdient jaarlijks 18,7 miljoen euro en dat is meer dan alle 144 Belgische profwielrenners samen.

De Rode Duivel heeft zelfs nog 6,3 miljoen euro op overschot. Een Belgische voetballer verdient gemiddeld 337000 euro per jaar, een Belgisch wielrenner 'maar' 86000 euro. Dat is dus zo'n viervoud meer voor de voetballer. Een gemiddelde werknemer in België krijgt op jaarbasis 45000 euro.

Jos Smets, de directeur van de Belgische wielerbond, maakte de bedragen uit het wielrenner bekend in het federaal parlement.

Het loon van alle wielrenners samen bedraagt 12,4 miljoen euro. Dat is evenveel dan wat een gemiddeld Jupiler Pro League-team uitgeeft aan zijn ploeg.

Geen tv-gelden voor wielerploegen

De lonen van coureurs zijn veel lager dan die van voetballers omdat er in het wielrennen moeilijker geld te rapen valt. Er zijn geen opbrengsten uit tickets en abonnementen, transfer of tv-rechten. Die inkomstenbronnen leveren het voetbal jaarlijks meer dan 200 miljoen euro op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties