Standard laat kostbare punten liggen: "Gaan play-off 1 niet cadeau krijgen"

Bart Ver Elst Jordan Horwood
Bart Ver Elst en Jordan Horwood vanuit Sclessin
| 7 reacties
Standard laat kostbare punten liggen: "Gaan play-off 1 niet cadeau krijgen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toegegeven, het was niet de beste match van Paul-José Mpoku tegen Moeskroen. Standard kwam bovendien niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Moeskroen en laat zo kostbare punten liggen in de strijd voor play-off 1.

Op basis van de tweede helft was Moeskroen de enige ploeg die in Luik aanspraak maakte op meer dan een gelijkspel. "Dit zijn twee verloren punten", zuchtte Mpoku na afloop. "In de eerste helft hebben we meerdere kansen gehad om te scoren, maar we lieten het liggen. Nu moeten we op zoek gaan naar nieuwe overwinningen, want we zullen play-off 1 niet cadeau krijgen", beseft hij. 

Druk van Moeskroen

Standard kon weinig creëren tegen een stug Moeskroen, dat hoog druk zette en veel duels won. "We waren niet verwonderd door hun pressing. Ze hebben dat een hele match lang gedaan, maar het was aan ons om de vrije spelers te vinden om onder die pressing uit te komen. Maar dat is niet altijd makkelijk, zeker niet als je soms slecht gepositioneerd staat."

Scheidsrechter Alen keurde in het slot van de match nog twee goals af van de Henegouwers. "Er werden inderdaad nog twee goals van hen afgekeurd, maar wij hebben ook mogelijkheden gehad op de counter", weerlegde de vleugelaanvaller dat feit. "Maar we hebben minder gecreëerd dan Moeskroen. Gelukkig verloren we niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties