"Als je onze reeks bekijkt, dan verdienen we het om die tweede periodetitel te pakken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 1 reacties
"Als je onze reeks bekijkt, dan verdienen we het om die tweede periodetitel te pakken"
Foto: © photonews

Niks dan lachende gezichten bij Beerschot Wilrijk na de wedstrijd op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Een punt (2-2) bleek genoeg voor de periodetitel. "Het belangrijkste was om die finales te halen", aldus Gertjan De Mets.

Toch hing het even aan een zijden draadje voor de Mannekes. "Je ziet hoe moeilijk het is als je écht moet winnen", zei de immer kalme middenvelder. "In Mechelen kennen ze dat nu ook wel. Er hangt zo veel van af, want je speelt voor promotie. Maar als je onze reeks bekijkt, dan verdienen we wel om die tweede periode te pakken en alles of niets te spelen tegen Mechelen."

De Mets zorgde met een prima assist voor de 0-1 van Hoffer. "Het doet altijd deugd als je de ploeg kan helpen, maar het belangrijkste waren die finalewedstrijden. We lieten OHL te veel komen na de 0-1. Het zag er heel slecht uit bij die 2-1, maar dit seizoen hebben we al vaker bewezen dat we een heel sterke groep hebben. Vandaag ook, al kregen we ook een beetje hulp van onze vrienden uit Lommel."

"Op het veld wisten we niets van de match in Lommel" - Gertjan De Mets

Het gaat er soms absurd aan toe in 1B. Dat werd zondag ook weer duidelijk aan den Dreef. "Het is een reeks waar elke ploeg voor iets speelt. In 1A is het in januari soms al gedaan, maar hier speel je tot op het einde van het seizoen. Het belangrijkste was die finales halen, dat hebben we gedaan", aldus een tevreden De Mets. 

De spelers van Beerschot Wilrijk werden niet op de hoogte gehouden van de tussenstand in Lommel-KV Mechelen. Al vernamen sommigen dat natuurlijk dankzij het juichende bezoekersvak. "Op het veld wisten we niets. We hebben meermaals geroepen naar de bank, maar daar riepen ze: 'Gewoon blijven spelen'. Toen de scheidsrechter affloot, was de link echter snel gelegd", glimlachte De Mets.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties