? Vicewereldkampioen gaat onderuit, Oostenrijk met de billen bloot en Schotland herstelt zich tegen San Marino
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Round-up van de EK-kwalificatiematchen met onder meer Kroatië, Oostenrijk en Schotland

? Vicewereldkampioen gaat onderuit, Oostenrijk met de billen bloot en Schotland herstelt zich tegen San Marino
Foto: © photonews

De Rode Duivels moeten pas om 20u45 aan de bak voor hun kwalificatiematch, maar om 18u stonden er ook al drie matchen geprogrammeerd. In twee van de drie partijen was er toch sprake van een verrassing.

GROEP I

We zullen eerste met de poule van de Rode Duivels beginnen. Schotland had daarin iets recht te zetten na de blamage tegen Kazachstan. San Marino was daarvoor de geschikte opponent en de Britten boekten dan ook een logische zege (0-2). McLean en Russell stonden op het scoreblad.

GROEP G

In deze poule was Oostenrijk op achtervolgen aangewezen na de nederlaag tegen Polen op de openingsspeeldag. Via Arnautovic, op aangeven van Zulj (Anderlecht), zette Arnautovic zijn land op voorsprong tegen Israël.

Zahavi stelde met een hattrick orde op zaken en Dabbur maakte er zelfs nog 4-1 van. De 4-2 van Arnautovic was slechts een doekje voor het bloeden.

GROEP E

Maar dat was niet de enige verrassing van de avond. Ook Kroatië, op het WK nog goed voor zilver, ging onverwacht onderuit. Rebic zette de vicewereldkampioen op voorsprong, maar Szalai en Patkai keerden de situatie om. Zo tellen Slowakije, Wales, Hongarije en Kroatië allemaal drie punten in groep E. Spannend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties