4. Anderlecht-fans blikken vooruit op play-off 1: "Beterschap gezien, maar we moeten nu ook niet te hoog van de toren blazen"

4. Anderlecht-fans blikken vooruit op play-off 1: "Beterschap gezien, maar we moeten nu ook niet te hoog van de toren blazen"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Play-off 1 nadert met rasse schreden en op de redactie zitten we al op het puntje van onze stoel. Ook bij de fans begint PO 1-stress toe te nemen, dus bieden wij een uitlaatklep. Elke dag laten we de supporters van een van de zes deelnemers aan het woord, vandaag is het aan Anderlecht.

Wij vroegen het aan Kevin Jacobs, voorzitter van The Purple Stars. Bij Anderlecht zijn ze na het rotseizoen toch wel realistisch. "Veel zal afhangen van de eerste twee matchen (Genk uit en Brugge thuis). Als we daar 4 op 6 of 6 op 6 halen, is alles mogelijk. Maar eigenlijk zal ik al heel tevreden zijn als we de play-offs afsluiten met een Europees ticket."

Wie is de grootste concurrent voor die plaats?

"Genk, Standard, Brugge en zelfs Gent zijn allemaal in de running voor de titel of minstens een Europees ticket. Antwerp zie ik niet meestrijden voor de titel of een Europees ticket."

Wie pakt de titel?

"Hopelijk wij. Op basis van de reguliere competitie zou Genk het zeker en vast verdienen, maar ik zie ze het heel moeilijk krijgen zonder Pozuelo. Eigenlijk moeten we alleen naar onszelf kijken en we zien wel waar we stranden. Een ploeg als Anderlecht is het aan zijn status verplicht om altijd mee te strijden voor de titel."

Is het vertrouwen hersteld na de recente resultaten?

"Hersteld is een groot woord, ik zie wel beterschap. Ik hoop dat we gespaard blijven van blessures en dat mannen als Verschaeren, Kums, Bolasie en Didillon hun vorm waar ze nu inzitten blijven behouden."

Zie je het met Trebel naast Kums nog beter lopen?

"Moeilijke vraag. Een Trebel in vorm is altijd een meerwaarde, maar hij heeft weinig tot geen matchritme dus dat is moeilijk te voorspellen."

Heeft Anderlecht Dimata nodig om iets te doen in de play-offs?

"Volgens mij persoonlijk wel ja. Santini is geen spits voor Anderlecht, ook al heeft hij al veel gescoord. De bedenking die ik me maak is dezelfde als bij Trebel. Geen tot weinig matchritme dus ik ben benieuwd of hij er meteen gaat staan. Feit is dat we een Dimata in vorm en blessurevrij altijd kunnen gebruiken."

Wat vind je van de ploeg na Nieuwjaar? Een groot verschil?

"Er is beterschap maar we moeten ook niet te hoog van de toren blazen. Het is nog altijd niet het niveau wat wij als Anderlechtfans willen zien."

Is het beter onder Rutten dan onder Vanhaezebrouck?

"Ik blijf erbij dat de schuld niet bij Vanhaezebrouck maar bij de spelers zelf lag. Rutten heeft op dit moment de resultaten mee en heeft voorlopig gedaan wat van hem werd verwacht, namelijk RSCA naar POI loodsen. Qua voetbal is er nog veel ruimte voor verbetering. Ik hoop stiekem dat de kwalificatie voor play-off 1 de spelers heeft bevrijd en dat het spelpeil nu zal stijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties