Verschueren over de samenwerking met en de toekomst van Fred Rutten bij Anderlecht
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 11 reacties

Michael Verschueren laat zich uit over de samenwerking met Fred Rutten en over diens toekomst als trainer van Anderlecht

Verschueren over de samenwerking met en de toekomst van Fred Rutten bij Anderlecht

Fred Rutten is bijna drie maanden aan de slag bij de Belgische recordkampioen. Hij hielp Anderlecht aan een plaats bij de eerste zes en start komend weekend aan play-off 1. Tijd voor een evaluatie met sportief directeur Michael Verschueren.

Fred Rutten heeft Anderlecht naar play-off 1 geloodst en kan nu als underdog aan de eindronde beginnen. "Fred is gekomen met de opdracht om rendement te halen. Hij heeft bewezen dat hij dat kan", blikt Michael Verschueren bij Sporza terug op de eerste maanden van Fred Rutten als coach van paars-wit.

Verlengd verblijf?

De komst van Rutten afgelopen winter werd door velen als een tussenoplossing beschouwd. Dat hoeft niet per se het geval te zijn volgens Verschueren. "Voor ons is prijzen halen de eerste doelstelling en Fred ligt op koers om dat te realiseren. Als we het heel goed doen, dan lijkt mij het ook evident dat er over hem na dit seizoen geen discussie zal zijn."

Een klein puntje van kritiek op Rutten is dat de jeugd minder aan spelen toekomt sinds het vertrek van Vanhaezebrouck. "Je moet dat bekijken op langere termijn. Er zijn ups en downs en de jongeren moeten er in blijven geloven. Er komen zeker opportuniteiten voor die jongeren om in de play-offs mee te doen voor de prijzen. Ze zijn ook gemotiveerd.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties