Winteraanwinst van paars-wit moet zijn stempel nog drukken: "Zulke zaken kosten tijd"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 29 reacties

Winteraankoop Peter Zulj verklaart waarom hij nog niet zo vaak beslissend is geweest voor Anderlecht

Winteraanwinst van paars-wit moet zijn stempel nog drukken: "Zulke zaken kosten tijd"

In de wintermercato werd Peter Zulj bij Anderlecht aangekondigd als iemand die beslissend zou zijn voor de ploeg, iemand die dingen ziet op het veld die anderen niet zien. Dat is tot dusver nog niet helemaal tot uiting gekomen.

Eén beslissende pass en nog geen goals: dat is de ietwat magere balans van Peter Zulj bij Anderlecht. "Ik had al vijf keer moeten scoren, want bepaalde kansen had ik niet mogen missen. Maar aan wat ligt dat?", vroeg de Oostenrijker zich af in Het Nieuwsblad.

Geen 'tien'

Hij is niet de enige die zich dat afvraagt, maar hij komt wel met een mogelijke verklaring. "Ik moet me wel aanpassen. "Het tempo in België ligt wat hoger dan in Oostenrijk, maar op tactisch en technisch vlak is er eigenlijk weinig verschil. Mogelijk ken ik mijn ploegmaats pas nu door en door. Hoe zij mij aanspelen, hoe ik hen moet bedienen... Zulke zaken kosten tijd."

Een andere verklaring zou de voorkeurspositie van Zulj zijn. Dat is niet op 'de tien', maar een rijtje daarachter. "Ik lees het spel zowel offensief als defensief, maar ben niet de man van de dribbels. Dat is meer iets voor Yari Verschaeren. Hoe hij speelt: dat kan elke ploeg die dominant wil voetballen gebruiken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties