Welke impact zal de hervorming van het Turkse voetbal hebben op Belgische spelers?
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Turkse clubs moeten hun schuldenberg drastisch verkleinen

Welke impact zal de hervorming van het Turkse voetbal hebben op Belgische spelers?

Het Turkse voetbal staat op het punt een enorme financiële hervorming door te voeren. Clubs moeten onder meer hun schuldenberg drastisch verkleinen. Wij onderzochten welke invloed dit gaat hebben op Belgische spelers die in Turkije willen gaan voetballen.

De hervorming moet de neergang van het Turkse voetbal een halt toeroepen. Onze collega’s van Walfoot hadden een gesprek met spelersmakelaar Ben Kouider, die veel in Turkije werkt. Hij regelde onder meer de transfer van Theo Bongonda naar Trabzonspor.  

 “Deze hervorming zal vooral impact hebben op de topclubs. Die zullen niet meer zo eenvoudig toptransfers kunnen realiseren”, aldus Kouider. “Dat kan deuren openen voor Belgische spelers.”

Laattijdige betalingen

Turkije heeft de reputatie vaak spelers niet uit te betalen. “Wanneer dat gebeurt, is dat meestal omdat het contract slecht is opgesteld. Als er een conflict ontstaat, schuiven clubs snel een speler opzij en betalen ze hun loon veel te laat. Dat is vooral een probleem voor jonge spelers. Hun toekomst in het voetbal staat namelijk op het spel.”

Het overkwam Theo Bongonda in Trabzonspor na een conflict met de coach. “Als hij een volledig seizoen had gespeeld, zou hij vandaag voor Galatasaray of Fenerbahçe spelen.”

Kouider had ook Nabil Dirar onder zijn hoede toen die in Turkije voetbalde. “Nabil werd door Phillip Cocu opzijgezet. Maar hij ontving een enorm salaris en bleef dus in Turkije, hoewel hij veel aanbiedingen uit grotere voetballanden kreeg. Intussen is er een nieuwe coach en speelt hij opnieuw.”

Kouider is er van overtuigd dat deze hervorming een goede zaak is voor het Turkse voetbal. "Bijna alle clubs zitten in de schulden. Op deze manier kon het niet langer doorgaan. Het zal een hele aanpassing worden, maar volgens mij is dit op termijn ook goed nieuws voor Belgische spelers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties