Analist legt de vinger op de paars-witte wonde
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 30 reacties

Eric Van Meir neemt Anderlecht onder de loep en ziet veel mislopen

Analist legt de vinger op de paars-witte wonde

Een dramatische 0 op 9, verslagenheid op de gezichten, het interview van Hein Vanhaezebrouck, supporters die zich tegen de voorzitter kanten, ... Alles wat er mis kan lopen loopt ook effectief mis bij paars-wit. Dat is volgens Eric Van Meir te wijten aan een ding: te weinig kwaliteit.

Eric Van Meir ziet niet veel positiefs bij paars-wit dezer dagen. "Bij Anderlecht loopt werkelijk alles de mist in. Daar vertaalt de extrasportieve malaise zich naar mindere prestaties op het veld. Er is te veel gebeurd dit seizoen. In het bestuur, het trainersontslag, de soap daarrond, …", aldus de analist in gesprek met Voetbalkrant.com.

"En daarnaast is er gewoon een gebrek aan kwaliteit. Vooral tegenover de andere ploegen in play-off 1. Genk, Brugge en Standard hebben een kwalitatief betere kern en Antwerp voetbalt ook gewoon naar de kwaliteiten die ze ter beschikking hebben."

Zulj en Sanneh

"Ze kopen ook naar die kwaliteiten. Dat kan je van Anderlecht niet helemaal zeggen. Neem nu Zulj en Sanneh. Het zullen wel goeie spelers zijn, daar twijfel ik niet aan. Ik geloof best dat de beste voetballer van Oostenrijk in onze competitie kan meedraaien, maar het lukt gewoonweg niet."

"En Sanneh, die draagt dan weer dat prijskaartje van acht miljoen euro met zich mee. Ik zie de spelers niet trainen, maar het is toch wel een teken aan de wand dat Bornauw er na 45 minuten werd ingebracht en niet Sanneh."

Het zal alle zeilen bijzetten worden voor RSCA willen ze nog een Europees ticket bemachtigen. "Rutten zal het zelf niet toegeven, nu toch nog niet, dat het bij RSCA puur om een gebrek aan kwaliteit gaat", luidde de concludie van Van Meir.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties