Overzicht PL: Manchester City trekt "Manchester derby" naar zich toe, Wolverhampton verrast Arsenal

Nils Wens
| 8 reacties

Vandaag stonden er enkele inhaalwedstrijden in de Premier League op het programma. Het waren ook niet van de minste: Manchester United ontving de rivalen van Manchester City en Arsenal moest naar Wolverhampton.

De eerste helft in de “Manchester Derby” had weinig om het lijf. Manchester City kwam niet in haar spel en Manchester United probeerde wel, maar veel gevaar kwam er niet uit. De beste kans was nog voor Sterling, maar De Gea ging snel plat.

In de tweede helft ging Manchester City met een versnelling hoger spelen. Bernardo Silva zocht Shaw op, kwam goed naar binnen en verschalkte De Gea in de korte hoek. Nog geen 10 minuten later stond het al 0-2. De verdediging van Manchester United liet City begaan en Sané pikte zijn doelpuntje mee. David De Gea zag er bij beide doelpunten niet goed uit.

Vincent Kompany speelde de hele wedstrijd, Romelu Lukaku mocht nog een kleine 20 minuten invallen. Er gebeurde niets meer en 0-2 was de eindstand. Manchester City mag dromen van de titel, Manchester United heeft duidelijk een crisis en dat is een slechte voorbode voor komend weekend. Dan komt Chelsea op bezoek.

Wolverhampton-Arsenal

Het enige goede nieuws voor Manchester United is dat Arsenal, concurrent voor de top 4, ook punten liet liggen. Wolverhampton was op alle vlakken de sterkste vandaag en won al bij nog vrij gemakkelijk met 3-1.

Wolverhampton stond bij de rust al 3-0 voor. Neves, Doherty en Jota zorgden voor de doelpunten. Sokratis zorgde in de tweede helft nog voor een eerredder. Dendoncker speelde een hele wedstrijd.