Ex-keeper van Gent en Mechelen draagt met belangrijke redding bij aan zege: "Derde doelman blijven geen optie"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Beveren
| 1 reacties

Anthony Swolfs hoopt deze zomer een stap vooruit te kunnen zetten

Ex-keeper van Gent en Mechelen draagt met belangrijke redding bij aan zege: "Derde doelman blijven geen optie"
Foto: © photonews

Bij KV Mechelen maakte hij voor het eerst deel uit van een A-kern en versierde hij een transfer naar AA Gent. Sinds begin dit seizoen is Anthony Swolfs aan de slag bij Waasland-Beveren. De nog altijd maar 21-jarige doelman kreeg tegen Cercle zijn kans en hield Gianni Bruno van de 1-2.

Een bepalend moment, want nadien pakte Waasland-Beveren alsnog de volle buit. Het zag er niet naar uit dat het zo zou uitdraaien toen Bruno alleen afstevende op Swolfs. "Het was kwestie van zo snel mogelijk bij de speler te geraken en mij dan zo groot mogelijk te maken", beschrijft de jonge goalie de bewuste fase. "We willen onze supporters iets teruggeven en dus is het goed dat we nu thuis een paar keer gewonnen hebben."

Tegentreffer mogelijk niet onhoudbaar

Het is overigens niet zo dat Swolfs zijn handen in onschuld wast als het over de tegentreffer gaat. Het was nochtans een goed getrapte vrijschop van Mercier. "Er waren twee spelers van Cercle die in laatste instantie in de muur kwamen. Ik zag de bal niet goed vertrekken. Ik ga de beelden eens moeten bekijken. Het kan zijn dat die bal niet onhoudbaar was."

Wat ook nog tot de mogelijkheden behoort, is een verlengd verblijf bij Waasland-Beveren. Maar dan wel liefst een plaatsje hoger in de hiërarchie. "Dit is een warme club. Ik wil wel een stap zetten de volgende zomer. Een stap naar tweede keeper of eerste keeper worden in 1B. Dat moet zeker overwogen worden. Derde doelman blijven is geen optie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties