Debat van de week: welke 'nieuwe' Rode Duivel verdient een kans tegen Kazachstan en Schotland?

Simon Wauters
Simon Wauters
| 5 reacties
Debat van de week: welke 'nieuwe' Rode Duivel verdient een kans tegen Kazachstan en Schotland?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels spelen op 8 en 11 juni tegen Kazachstan en Schotland. Het zijn EK-kwalificatiewedstrijden, maar door het niveauverschil eigenlijk ook halve oefenwedstrijden.

In de ruime selectie van Roberto Martinez zitten heel wat jongens met minder dan tien caps. Matz Sels en Hendrik Van Crombrugge, uiteraard. Maar zij hoeven niet te rekenen op speelminuten: Thibaut Courtois wil altijd spelen en er is ook nog Simon Mignolet.

De veldspelers in kwestie mogen wel hopen op een kans. Het zijn er zes, waarvan er twee zelfs nog geen seconde speelden.

Leander Dendoncker      

Dendoncker debuteerde al in 2015 voor de Rode Duivels, maar verzamelde nog maar acht caps. De polyvalente West-Vlaming is er wel zowat altijd bij,  maar moet zich meestal tevreden stellen met een plaatsje op de bank.

Dendoncker maakte deze zomer de overstap van Anderlecht naar Wolverhampton. De eerste maanden van het jaar had hij het enorm moeilijk in de Premier League en haalde hij zelfs topfit de bank niet. In de loop van het jaar groeide hij echter uit tot een belangrijke pion in het team van Nuno Espírito Santo, dat op een verrassende zevende plaats eindigde.

Timothy Castagne           

Castagne heeft vier caps voor de Belgen achter zijn naam. Hij debuteerde in september 2018.

De rechtsachter brak door bij Racing Genk en trok in de zomer van 2017 naar Atalanta in de Serie A. Daar was hij dit seizoen goed voor vijf doelpunten en vijf assists. Atalanta eindigde zevende in Italië.

Door de blessurezorgen van Thomas Meunier mag Castagne wellicht op speelminuten rekenen tegen Kazachstan en Schotland.

Dennis Praet

Praet heeft nog een cap minder: drie in totaal. Hij debuteerde nochtans al in 2014. In oktober vorig jaar speelde hij een helft tegen Nederland, eind maart mocht hij in de slotfase invallen tegen Cyprus.

Praet speelt sinds 2016 voor Sampdoria. Hij fungeert er tegenwoordig als controlerende middenvelder. De Leuvenaar wordt aan een transfer naar AC Milan gelinkt.

Hans Vanaken

De Gouden Schoen presteert al een paar jaar op hoog niveau bij Club Brugge, maar moet het bij de Belgen voorlopig stellen met twee korte invalbeurten in 2018.

Bij de Rode Duivels heeft hij af te rekenen met moordende concurrentie op zijn positie. Een Kevin De Bruyne speel je natuurlijk niet zomaar uit de ploeg.

Leandro Trossard            

Twee veldspelers kwamen nog niet in actie voor de Belgen. Trossard is daar één van. De linksbuiten had een groot aandeel in de Genkse titel dit seizoen en lijkt deze zomer een transfer naar het buitenland te gaan maken.

Het is dus nog maar de vraag of hij nog debuteert voor België als speler van Racing Genk. Net als Vanaken heeft hij het probleem dat er heel wat andere talenten rondlopen in het offensieve compartiment van de Rode Duivels

Brandon Mechele             

Tenslotte speelde ook Mechele nog niet voor de Belgen. Sinds oktober 2018 maakt hij deel uit van de selectie, maar hij kwam nog niet van de bank.  

Omdat verschillende basispionnen achterin een dagje ouder worden, zal Mechele in de toekomst wel meer kans maken om minuten te maken.

Maar wie van deze spelers verdient volgens u een kans tegen Kazachstan en/of Schotland? Reageren kan via de onderstaande poll of in de reacties.

Welke 'nieuwe' Rode Duivel verdient een kans tegen Kazachstan en/of Schotland?

13%
8%
18%
5%
13%
45%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties