Timothy Castagne: de ietwat verrassende, maar geslaagde keuze van de chef
Hannes Van Gael Florent Malice
Hannes Van Gael en Florent Malice vanuit Brussel
| 6 reacties

Martinez zette Castagne ietwat verrassend in de basis en de verdediger bedankte met zijn eerste interlandgoal

Timothy Castagne: de ietwat verrassende, maar geslaagde keuze van de chef

Roberto Martinez koos voor Timothy Castagne op de rechtervleugel ten koste van Thomas Meunier. De speler van Atalanta Bergamo stelde niet teleur, integendeel.

Timothy Castagne liet tegen Kazachstan zien dat hij niet per se een back-up is op de rechtervleugel. Hij hield een fitte Meunier op de bank en zette een erg solide prestatie neer. Zijn eerste interlandgoal was de kers op de taart voor de flankverdediger van Atalanta.

Maar vanwaar die keuze van Martinez voor Castagne? "Thomas heeft een moeilijk seizoen achter de rug en bleef niet gespaard van blessures. Ik heb daarentegen een prachtig seizoenseinde gekend", legde de ex-verdediger van Racing Genk uit na de match.

"Ik denk dat de bondscoach voor de vorm van het moment heeft gekozen. Hij heeft zijn beslissing niet uitgelegd, maar zo houdt hij wel iedereen scherp", aldus Castagne, die met een knappe kopbal zijn rekening voor de Rode Duivels opende tegen Kazachstan.

"Ik ben ongelooflijk trots op die goal. Verder ben ik ook tevreden over mijn laatste selecties voor de nationale ploeg. Roberto Martinez en zijn staf volgen me goed op en ze voelen dat ik vol vertrouwen zit. Logisch ook, aangezien alles zo vlot draait bij Atalanta", besloot Castagne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties