Rondje Europa: Rusland blijft in het spoor van België, Duitsland haalt de sloophamer boven en Italië komt met de schrik vrij
Redactie
| 0 reacties

Duitsland, Rusland, Italië en Frankrijk wonnen hun wedstrijd in de EK-voorrondes

Rondje Europa: Rusland blijft in het spoor van België, Duitsland haalt de sloophamer boven en Italië komt met de schrik vrij

De wedstrijd van de Rode Duivels tegen Schotland was lang niet de enige die dinsdagavond plaatsvond. In vijf groepen werd er ook nog gespeeld in de aanloop naar het EK.

Groep C

Noord-Ierland won met 0-1 van Wit-Rusland en is nog steeds de verrassende leider in deze groep. Ze pakten 12 op 12, maar speelden nog niet tegen Nederland en Duitsland. Laatstgenoemde won overigens met overtuigende 8-0 cijfers van Estland. Gnabry en Reus scoorden elk tweemaal.

Groep E

Slowakije ging vroeg op de avond met 1-5 winnen op bezoek bij Azerbeidzjan. Wales verloor dan weer tegen Hongarije (1-0) en miste zijn start volledig. De Hongaren staan op kop in groep E.

Groep H

Frankrijk moest op zoek naar eerherstel na de nederlaag tegen Turkije en had met Andorra een makkelijk slachtoffer getroffen. Het werd 4-0 voor de regerende wereldkampioen. Turkije is niet langer ongeslagen, ze gingen op bezoek bij IJsland met 2-1 ten onder.

Groep I

Het resultaat van de Rode Duivels kent u wellicht al (3-0). Ze worden op de voet gevolgd door Rusland, dat het niet makkelijk had tegen Cyprus. Lonov scoorde het enige doelpunt van de match.

Groep J

Italië kwam tegen Bosnië 0-1 achter en wachtte tot minuut 86 om de winnende 2-1 te maken. Verratti was de held van de avond. Griekenland ging pijnlijk ten onder tegen Armenië (2-3) en is pas vierde. Italië is leider met het maximum der punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties