De EK-kwalificatiecampagne is bijna halfweg: zo liggen de kaarten op dit moment
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Nations League-finalisten Portugal en Nederland zijn nog lang niet zeker van een EK-ticket

De EK-kwalificatiecampagne is bijna halfweg: zo liggen de kaarten op dit moment

België is met twaalf op twaalf uitstekend begonnen aan de kwalificatiecampagne voor het EK 2020. Maar hoe staan de andere (top)landen er voor?

In groep I hebben de Rode Duivels drie punten meer dan Rusland en zes meer dan Kazachstan en Schotland. In september en oktober nemen de Belgen het op tegen San Marino (2x), Schotland en Kazachstan. Het zou zomaar kunnen dat de Rode Duivels in oktober al zeker zijn van een plekje bij de eerste twee én op het EK.

In groep A wordt de logica momenteel gerespecteerd. Engeland staat op kop met zes op zes, Tsjechië heeft zes op negen, Kosovo vijf op negen. Bulgarije en Montenegro kunnen het EK met twee op twaalf eigenlijk al vergeten.

In groep B gaat Oekraïne aan de leiding met tien op twaalf. Servië heeft vier op negen, Luxemburg vier op twaalf. Portugal speelde twee keer gelijk. Cristiano Ronaldo en co wonnen de Nations League maar dat leverde hen geen rechtstreeks EK-ticket op. 

Portugal won de finaleronde van de Nations League, maar de play-offs waarin nog vier tickets voor het EK worden verdeeld, vinden pas plaats in maart 2020.

Noord-Ierland maakt het zowaar spannend in groep C. Noord-Ierland pakte twaalf op twaalf in een groep met maar vijf ploegen en dus maar acht speeldagen. Duitsland heeft negen op negen, Nederland drie op zes. Wit-Rusland en Estland pakten nog geen enkel punt.

Oranje speelt in september op het veld van Duitsland, in oktober ontvangt het Noord-Ierland.

In groep D ligt alles nog open. Ierland heeft tien op twaalf, Denemarken vijf op negen en Zwitserland vier op zes.

Groep E is de ‘laatste’ die met vijf ploegen wordt gespeeld. Hongarije heeft vier op negen, Slovakije en Kroatië zes op negen. Wales moet achtervolgen met drie op negen.

In de andere groepen heeft iedereen al vier wedstrijden gespeeld. In groep F heeft Spanje twaalf op twaalf, Roemenië (7), Zweden (7) en Noorwegen (5) lijken onderling te zullen uitmaken wie er als tweede mee mag naar het EK.  

Vergelijkbare situatie in groep G.  Polen heeft twaalf op twaalf, Israël (7), Oostenrijk (6), Slovenië (5) én Macedonië (4) zijn in de running voor plek twee.

De verrassende 2-0 overwinning van Turkije tegen Frankrijk heeft alles opengegooid in groep H. Frankrijk, Turkije en IJsland delen er de koppositie met negen op twaalf. Ook Albanië verzamelde al zes punten.

Italië is naast België, Polen, Spanje en Noord-Ierland het enige land met twaalf op twaalf. Italië telt in groep J drie punten meer dan Finland en zes meer dan Armenië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties