Analyse Romelu Lukaku geeft de Europese topschutters een lesje in efficiëntie bij de nationale ploeg
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 7 reacties

Romelu Lukaku toont zich efficiënter dan Messi, Mbappé en Salah bij de nationale ploeg

Romelu Lukaku geeft de Europese topschutters een lesje in efficiëntie bij de nationale ploeg
Foto: © photonews

Romelu Lukaku heeft tegen Schotland voor de dertiende keer een doublé laten optekenen voor de nationale ploeg. De Belgische topschutter aller tijden heeft in vergelijking met andere spitsen bijzonder weinig minuten nodig om tot scoren voor zijn land.

We hebben de statistieken van Romelu Lukaku naast die van de beste doelschutters uit de vijf grote competities gelegd. We berekenden hoeveel minuten ze gemiddeld nodig hadden om te scoren voor hun land en onze landgenoot kwam eruit als meest efficiënte spits. Niemand doet beter dan zijn indrukwekkende gemiddelde van een goaltje om de 102,56 minuten.

Engeland

In de Premier League waren er dit jaar drie topschutters met 22 goals: Pierre-Emerick Aubameyang, Mohamed Salah en Sadio Mané. Bij hun nationale ploeg zijn ze alle drie minder efficiënt dan onze landgenoot.

Van de Engelse topscorers benadert de Egyptenaar Lukaku het meest wat betreft efficiëntie voor de nationale ploeg. Hij doet elke 133 minuten de netten trillen.

Pierre-Emerick Aubameyang vond voor Gabon elke 212 minuten de weg naar doel en Mané was voor Senegal elke 301 minuten trekfzeker.

Spanje

Wie anders dan Lionel Messi kroonde zich tot beste schutter van La Liga. Hij trof 34 keer raak in even veel partijen. Toch is 'Big Rom' efficiënter bij de Rode Duivels dan 'de Vlo' bij Argentinië. Zijn ratio bedraagt een goal per 158,6 minuten.

Duitsland

Robert Lewandowski schoot 22 keer raak in 33 matchen voor Bayern München in de Bundesliga en werd daarme topschutter. In het shirt van Polen scoorde hij elke 142,8 minuten.

Italië

Fabio Quagliarella, de Benjamin Button van het Europese voetbal, bewijst dat je als 'oudje' nog steeds doeltreffend kan zijn. Hij kroonde zoch op zijn 36e tot topschutter van de Serie A. De spits van Fiorentina heeft een gemiddelde van een doelpunt per 149,12 minuten bij de Squadra Azzurra

Frankrijk

Wonderkind Kylian Mbappé scoorde tegen Andorra zijn honderdste doelpunt uit zijn carrière en was de topschutter van de Ligue 1 met 33 rozen achter zijn naam. Ook bij Les Bleus is hij goed bij schot. Hij is de dichtste belager van Lukaku wat betreft efficiëntie.

Onder zijn afbeelding ziet u hoe de topschutters van de grote vijf competities zich tegenover elkaar verhouden.

Zo efficiënt zijn de Europese topschutters bij hun land:

  1. Romelu Lukaku (België) : een goal om de 102,56 minuten
  2. Kylian Mbappé (Frankrijk) : een goal om de 117,3 minuten
  3. Mohamed Salah (Egypte) : een goal om de 133 minuten
  4. Robert Lewandowski (Polen) : een goal om de 142,8 minuten
  5. Fabio Quagliarella (Italië) : een goal om de 149,125 minuten
  6. Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon) : een goal om de 212 minuten
  7. Sadio Mané (Senegal) : een goal om de 301,33 minuten
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties