Move to Sport Cup: bekende ex-voetballers trekken schoenen terug aan ten voordele van het goede doel
Dennis Rosiers
| 0 reacties

MS-patiënten trekken zelf de voetbalschoenen aan

Move to Sport Cup: bekende ex-voetballers trekken schoenen terug aan ten voordele van het goede doel
Foto: © Photonews

Zaterdag 15 juni vindt op de terreinen van Ik Dien (Edegem) de Move to Sport Cup plaats. Dit is een vriendschappelijk voetbaltornooi tussen enkele ploegen met BV's en ex-profvoetballers. De meest opvallende deelnemer is echter een ander team.

De grootste vedetten van het tornooi zijn de MS Stars, een ploeg die uitsluitend bestaat uit MS-patiënten, wat een unicum is. Deze jongens nemen het om 13.30u op tegen een ploeg van BV's. Onder andere Guga Baul, Rik Verheye, Bruno Vanden Broecke en Jelle Cleymans zullen het beste van zichzelf geven.

De effectieve Move to Sport Cup gaat na deze wedstrijd van start. Dan vechten oud-gloriën van Berchem Sport, Antwerp, KV Mechelen en Beerschot uit wie de winnaar zal worden. Onder meer Predrad Ristovic, Patrick Vervoort, Piet Den Boer, Jonas De Roeck, Alain Denil en Dejan Mitrovic zullen van de partij zijn.

VZW Move to Sport

De opbrengst van het tornooi gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar MS en naar de VZW Move to Sport. Zij proberen mensen die aan Multiple Sclerose lijden te stimuleren om een actieve levensstijl te behouden, uiteraard met respect voor ieders mogelijkheden. Zo beklommen een aantal MS-patiënten in 2017 de Mont Ventoux.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties