Andreas Pereira overhalen, een terugkeer van Fellaini, de situaties van Dembélé en Carrasco: de bondscoach laat geen thema onberoerd
Hannes Van Gael Manuel Gonzalez
Hannes Van Gael en Manuel Gonzalez vanuit Sassuolo
| 2 reacties

Martinez over de toekomst van Andreas Pereira, Fellaini, Dembélé en Carrasco bij de Rode Duivel

Andreas Pereira overhalen, een terugkeer van Fellaini, de situaties van Dembélé en Carrasco: de bondscoach laat geen thema onberoerd

Als bondscoach moet Roberto Martinez keuzes maken, veel keuzes. Zo liet hij Mousa Dembélé thuis tijdens de vorige interlands of kan hij proberen om Andreas Pereira, die nog steeds voor België kan kiezen, te overhalen. De Catalaan ging er dieper op in tijdens een gesprek onder de Italiaanse zon.

Andreas Pereira kwam in de jeugdcategorieën uit voor de Belgische nationale ploeg en kan voor de A-kern nog steeds kiezen tussen België en Brazilië. Roberto Martinez heeft het er met hem al over gehad. "Dat ligt moeilijk, want zijn hart ligt bij Brazilië", aldus de Catalaan.

"Dat heeft hij mij klaar en duidelijk gezegd en sindsdien heb ik hem niet meer gesproken. Persoonlijk hou ik de deur op een kier, maar spelen voor een nationale ploeg betekent dat je een ambassadeur wilt zijn voor je land, voor de Rode Duivels."

Ook Yannick Carrasco kwam ter sprake in Italië. "Zijn overstap naar China kwam op het juiste moment. Hij heeft wat problemen gehad aan de knie en daar moest hij maar een keer per week spelen. Dat was perfect voor hem. Fysiek was hij helemaal in orde voor het WK", legde de bondscoach uit.

In China spelen is absoluut geen issue voor mij.

"Destijds was het misschien een goede keuze, nu wil hij maar wat graag terug naar Europa. “Er zijn enkele clubs die hem willen en Yannick voelt dat hij klaar is voor een terugkeer. Als hij dat vindt, dan steun ik hem daarin."

Hetzelfde geldt voor Mousa Dembélé en Marouane Fellaini. “Ik wil binnenkort naar China om te zien hoe het met Mousa en Marouane gaat. In China spelen is dus absoluut geen issue voor mij. Kijk maar naar Witsel en Carrasco tijdens het WK.”

Fellaini kondigde eerder dit jaar zijn pensioen bij de Rode Duivels aan, maar Martinez gaf aan hem niet te willen overtuigen om op die beslissing terug te komen. “Als een speler zo’n beslissing maakt, dan heeft hij daar lang over nagedacht. Het heeft ook tijd nodig. Misschien denkt hij er over tien maanden anders over”, aldus de bondscoach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties