Afrika Cup: Wie zijn de favorieten voor de trofee?

Nils Wens
| 2 reacties
Afrika Cup: Wie zijn de favorieten voor de trofee?

Morgen start met Egypte-Zimbabwe de Afrika Cup. Er zijn heel wat veranderingen aan het tornooi. Het is de eerste keer dat het in de Europese zomer wordt gespeeld en het is met 24 ploegen de grootste Afrika Cup. Een overzicht van de favorieten voor het tornooi:

De topfavoriet om de Afrika Cup te winnen is Senegal. De ploeg heeft met Sadio Mane, Kalidou Koulibaly en Keita Baldé drie topspelers in hun rangen. Zet daar nog Idrissa Gueye en Cheikhou Kouyate bij en je hebt een goede basis waar je rond kan bouwen. 

De grootste concurrent voor Senegal zal Egypte worden. Het tornooi vindt daar plaats en met Mohamed Salah heeft Egypte de sterspeler van de Afrika Cup in haar rangen. Het enige nadeel is dat het vooral van Salah zelf zal moeten komen. Met Hegazi hebben ze wel een muur in de verdediging en met Elneny een goede centrale middenvelder.

Als derde favoriet is er nog Nigeria. opvallend, want de "Super Eagles" waren er niet bij op de vorige twee edities. Met Ndidi, Ighalo, Musa en Iwobi hebben ze wel meer dan genoeg talent rondlopen om het Egypte en Senegal moeilijk te maken. 

Uiteraard moet er ook altijd met Ivoorkust rekening gehouden worden. Ze wonnen de Afrika Cup in 2015 en ze zouden dat kunststukje graag nog eens over doen. Met Zaha, Aurier en Nicolas Pepe hebben ze ook enkele goudhaantjes in hun selectie.

Als laatste ploeg moeten we misschien nog rekening houden met Marokko. Zij worden niet als favoriet beschouwd, maar ze zijn zeker één van de outsiders. Ziyech is hun sterspeler, maar ook Belhanda en Dirar zijn niet te onderschatten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties