Mehdi Bayat: de atypische, nieuwe KBVB-voorzitter
Malik Hadrich
Malik Hadrich
| 0 reacties

De verkiezing van Mehdi Bayat tot voorzitter van de KBVB is op vele vlakken bijzonder te noemen

Mehdi Bayat: de atypische, nieuwe KBVB-voorzitter
Foto: © photonews

Mehdi Bayat is zaterdag verkozen tot de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Hij volgt Gérard Linard op en krijgt een mandaat van twee jaar.

Mehdi Bayat is beetje bij beetje opgeklommen binnen de hiërarchie van het Belgische voetbal. Intussen is hij verkozen tot voorzitter van de KBVB. Een functie die zal blijven combineren met zijn job bij Charleroi. Maar dat is lang niet het enige opvallende aan hem. 

Club

Het is de eerste keer dat iemand van Charleroi zich in de top van de Belgische voetbalpiramide weet te nestelen. Al verzekerde hij al meermaals een duidelijk onderscheid te zullen maken tussen zijn twee functies.

Leeftijd

Bayat is de jongste bondsvoorzitter uit de geschiedenis. Hij is amper veertig. Hij veegt daarmee het ‘record’ van Edouard de Laveleye van de tabellen. Die werd in 1895 op 41-jarige leeftijd de allereerste voorzitter van de Belgische voetbalbond. Linard (76) was bijna dubbel zo oud als Bayat.  

Afkomst

Het is ook de eerste keer dat de KBVB geleid wordt door iemand met buitenlandse origine. Bayat beschikt over de Franse en Iranese nationaliteit. Hij woont al zestien jaar in België.

Beroep

Het is bovendien de eerste keer dat een zakenman aan het hoofd van de KBVB komt te staan. Zijn voorgangers waren advocaten, dokters, ingenieurs en zelfs journalisten. Bayat is dus op zijn minst een atypische voorzitter te noemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties