Eén kalender voor volgend seizoen in Pro League (en die blijft gelden in alle mogelijke scenario's)

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Tubeke
| 10 reacties
Eén kalender voor volgend seizoen in Pro League (en die blijft gelden in alle mogelijke scenario's)
Foto: © photonews

De kalender maken voor dit seizoen was een hels karweitje voor Nils Van Brantegem, de kalendermaker van de Pro League. Hij slaagde er wel in een afgewerkt exemplaar af te leveren. En wat er ook gebeurt in de 'Zaak Propere Handen', deze blijft gelden.

De kalender is zo gemaakt dat op dit moment KV Mechelen en Waasland-Beveren aan de competitie in 1A beginnen. Maar als het BAS een uitspraak doet voor het begin van de competitie op 28 juli dan zijn de clubs onderling nog verwisselbaar. KV Mechelen kan zonder problemen vervangen worden door Beerschot, Waasland-Beveren door Lokeren.

Daar zijn al onderhandelingen over geweest met de plaatselijke besturen en ordediensten en er is een akkoord over gevonden. KV Mechelen speelt ook sowieso de Supercup. "We hebben gekozen voor een strategische optie. Dus geen drie of vier kalenders zoals we ergens lazen. Ook om de berichten van chaos bij de Pro League te counteren", aldus Van Brantegem. 

En wat als er pas een uitspraak komt na de start van de competitie? Wel, dan blijven KVM en Waasland-Beveren in 1A en gaat de competitie gewoon door zoals ze nu gepland is. Met die verstande dat als KV Mechelen veroordeeld wordt, ze wel voor niets zullen spelen, want dat ze het seizoen erop sowieso degraderen. Als ze zestiende (laatste) eindigen, zouden ze in dat geval zelfs twee reeksen kunnen degraderen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties