Pro League geeft Europees spelende ploegen 'makkelijke kalender' en "17 of 18 clubs? Nee!"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Tubeke
| 14 reacties
Pro League geeft Europees spelende ploegen 'makkelijke kalender' en "17 of 18 clubs? Nee!"
Foto: © photonews

De Pro League heeft er alles aan gedaan om zoveel mogelijk duidelijkheid te scheppen in de warboel die het Belgische voetbal momenteel is. In de kalender hebben ze ook getracht de Europees spelende ploegen zoveel mogelijk te ontlasten.

Het gerucht dat er mogelijk 18 clubs - omwille van ploegen die naar de burgerlijke rechtbank stappen - werd ferm van tafel geveegd. "Het is niet aan het tribunaal om te beslissen met hoeveel we in welke reeks spelen. Wij hebben gekozen voor 16 in 1A en acht in 1B. En dat zal zo blijven. Wij houden deze kalender aan, met onderling wisselbare clubs", aldus Nils Van Brantegem, de kalendermaker.

De KBVB probeert wel het BAS onder druk te zetten, want de UEFA heeft al signalen gegeven dat ze mogelijk een Europees ticket willen afpakken als de sancties te lang op zich laten wachten. "We hopen tegen 11 juli een uitspraak te hebben van het BAS, liever dan 15 juli. Dan kunnen we duidelijkheid scheppen in wie er Europees speelt en kunnen we de clubs dat optimaal laten voorbereiden", aldus Pierre François, CEO van de Pro League. 

Want de kalendermaker wil de Europees spelende clubs zoveel mogelijk ontzien. "In de eerste zes speeldagen hebben we daar ook rekening mee gehouden. We hebben ze zoveel mogelijk 'makkelijke' matchen gegeven. In die optiek dat we ze zoveel mogelijk niet tegen elkaar laten spelen. Alleen Antwerp-Gent (Vijfde speeldag) was onmogelijk te vermijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties