Veljkovic bang voor 'gekken die iets zot' zouden doen, maar... "Als men straks nog vragen heeft, zal hij die beantwoorden"

Redactie
| 27 reacties
Veljkovic bang voor 'gekken die iets zot' zouden doen, maar... "Als men straks nog vragen heeft, zal hij die beantwoorden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dejan Veljkovic, de spilfiguur in de zaak Propere Handen, heeft zelf niet gesproken tijdens de verhoren van het BAS. Dat mag hij ook niet. Intussen zou hij onder politiebewaking leven, want hij voelt zich niet echt veilig.

Uiteraard zijn er sommigen die in Veljkovic nu de boeman zien. "Hij staat onder voorwaarden en voelt zich bijzonder oncomfortabel bij alles wat er aan het gebeuren is", aldus advocaat Bart Verbelen in Het Nieuwsblad. “Heel wat mensen hebben de indruk dat flink wat zaken die nu gebeuren de schuld zijn van Veljkovic. Ik zeg maar wat: mocht KV Mechelen degraderen bijvoorbeeld. Hij ervaart dat als heel bedreigend. Je hebt maar één gek nodig om iets zots te doen."

Veljkovic zelf mocht door zijn deal met het federaal parket niets vrijgeven van het nog lopende onderzoek. “Als men na verhoor van derden nog vragen zou hebben voor hem, zal hij die uiteraard beantwoorden. We hoopten het memorandum inderdaad voor het gerechtelijk verlof te kunnen finaliseren."

Ander licht

Maar daar konden de KBVB en het BAS niet op wachten. “En dat stoort ons”, aldus Verbelen. “Eerst vond men de verklaringen van mijnheer Veljkovic belangrijk, zodra bleek dat hij niet kon spreken, waren ze plots niet meer nodig. Hij zou nochtans inhoudelijke verklaringen kunnen afleggen die op bepaalde aspecten van het dossier een ander licht zouden kunnen werpen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties