Analyse Een gloednieuw Zulte Waregem: Wat mogen we van de nieuwkomers verwachten?
Arjen T'Sjoen
| 0 reacties

SV Zulte Waregem is opnieuw aan een volledig nieuwe kern aan het bouwen

Een gloednieuw Zulte Waregem: Wat mogen we van de nieuwkomers verwachten?

Een van de ploegen die al het meest actief was tijdens de zomermercato is SV Zulte Waregem. Het haalde al zes spelers vertrekken en er vertrokken er ook al een pak, een overzicht.

Zulte Waregem kende een teleurstellend seizoen. De fusieclub eindigde op een elfde plek en ook Play Off II pakte niet uit zoals gehoopt. Enkele wintertransfers zoals Ibrahima Seck, Idrissa Sylla en Stef Peeters zorgden ervoor dat Zulte Waregem niet in de degradatiezorgen kwam.

Veel nieuw volk

Ondanks het matige seizoen had Zulte Waregem wel een absolute smaakmaker. Theo Bongonda was dan ook niet te houden en hij vertrok voor een groot bedrag naar landskampioen Racing Genk. Om Bongonda te vervangen haalde Zulte Waregem een voormalig Genk-speler binnen. Luka Zarandia komt over van het Poolse Arka Gdynia. Hij is snel en heeft een goede voorzet, maar of hij Bongonda zal doen vergeten is nog maar de vraag. 

Nog voorin haalde Zulte Waregem een opmerkelijk duo binnen. Dimitri Oberlin kwam over van het Zwitserse Basel en Cyle Larin verlaat Besiktas. Oberlin kwam als een absoluut toptalent binnen bij Basel dat ruim vier miljoen euro betaalde aan Red Bull Salzburg. De in Kameroen geboren Zwitser is erg snel en kan profiteren van een targetman naast zich.

Die targetspits zal dit seizoen Idrissa Sylla of Cyle Larin worden. Larin was enkele seizoenen een doelpuntenmachine in de MLS bij Orlando City. De transfer naar Besiktas viel tegen, maar in deze competitie zou de fysiek sterke Larin wel eens beter tot zijn recht kunnen komen. 

Middenveld en verdediging 

Ook achterin haalde Essevee intussen al enkele broodnodige versterkingen binnen. George Timotheou komt over van het tweede elftal van FC Schalke 04. De Australiër heeft een goeie linkervoet en is bovendien fysiek erg sterk. Twee kwaliteiten waaraan het bij Zulte Waregem vorig seizoen toch wat ontbrak. Naast Timotheou haalde Zulte Waregem met Cameron Humphreys nog een centrale verdediger binnen. De jonge Brit komt over van Manchester City waar hij regelmatig met de A-ploeg mocht meetrainen.

Verder kwam achterin ook de jonge Griekse tester Kenourgios over. Hij werd getest als een spits, maar liet een goede indruk na als linksachter. 

Op het middenveld kocht Zulte Waregem tot nu toe nog niemand. Het is ook nog onzeker of Damien Marcq en Florian Tardieu (interesse van KV Oostende) het seizoen zullen beginnen aan de Gaverbeek. Seck werd wel officieel binnengehaald van Racing Genk en moet op het middenveld uitgroeien tot een belangrijke pion. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties